Op zaterdag met de bus vanuit Poortambacht naar Goes? Voorlopig kan dat door gebruik te maken van de haltetaxi. Die haltetaxi rijdt vanaf de drie haltes in Poortambacht naar het begin- en eindpunt van bus 132 op het Sas. In de nieuwe dienstregeling van Connexxion rijdt er op zaterdag geen lijnbus meer door de wijk. De wijkraad Hart van Poortambacht had hiervoor aandacht gevraagd bij gemeente en provincie, omdat voor veel oudere wijkbewoners de dichtstbijzijnde bushalte (halte gemeentehuis) te ver lopen is.

In de nieuwe dienstregeling rijdt bus 132 (Zierikzee- Goes vv) op zaterdag niet meer door de wijk. De dichtstbijzijnde halte is de halte bij het gemeentehuis, waar reizigers bus 133 kunnen nemen tot bushalte Sas. Daar kunnen ze dan overstappen op lijn 132 naar Goes. Voor met name oudere wijkbewoners, zeker als zij aan het einde van Poortambacht wonen, is dit geen optie.

De wijkraad Hart van Poortambacht heeft deze situatie onder aandacht gebracht van Connexxion, gemeente Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland. De laatste is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincie. Ook is reizigersorganisatie Rover ingelicht

Inmiddels heeft de provincie laten weten dat wijkbewoners op zaterdag met de haltetaxi vanuit Poortambacht naar bushalte Sas, begin- en eindpunt van bus 132, kunnen reizen en weer terug. Deze mogelijkheid geldt totdat het nieuwe openbaar vervoersysteem (met flextaxi naar een hub) wordt ingevoerd.

De haltetaxi rijdt, na reservering, vanaf de eindhalte Haringvlietstraat, of een van de andere twee haltes in de wijk naar het Sas. Voor het reizen met de haltetaxi is een speciale pas nodig. Die pas is aan te vragen via telefoon 088-2358000 of  via een mail naar  info@haltetaxi.nl. Een reis met de haltetaxi moet minimaal 2 uur van tevoren worden gereserveerd en er wordt contant betaald. Een ov-chipkaart of abonnement zijn voor deze vorm van vervoer niet geldig. Voor een ritje met de haltetaxi betaalt men het standaard bustarief.