Repair Café Zierikzee wil repareren op een moderne manier terugbrengen in de lokale samenleving. Het doel van Repair Café Zierikzee is om reparatiekennis te behouden en te verspreiden, en de sociale cohesie te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van inspirerende en laagdrempelige bijeenkomsten. 

We zijn aangesloten bij de landelijke Stichting Repair Café.

Repaircafé Zierikzee Poortambacht bestond in 2018 1 jaar. Met dank aan Michelle van Nouweland (Freule Mies) voor het ontwerpen  en drukkerij Studio Boktor voor het drukken én de donatie uit Nutsfonds Zierikzee konden we alle vrijwilligers blij maken met een mooi Repaircafé Zierikzee Poortambacht T-shirt. Alle medewerkers zijn nu goed herkenbaar!

Locatie:

Wijkhuis “Het Gors”

Schelphoekstraat 1

Zierikzee (Oude Lidl gebouw)

Repair Cafe Zierikzee is iedere tweede zaterdag van de maand van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Voor exacte data en speciale thema’s: https://www.hartvanpoortambacht.nl/agenda/

Vrijwilligers

Het repair cafe heeft regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld in de rol van reparatiedeskundige. Er is eigenlijk altijd plaats voor mensen die handig zijn met:

  • kleding/textiel
  • elektrische apparaten
  • fietsen
  • meubels/houten voorwerpen

En die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten. 

Daarnaast zijn vaak ook vrijwilligers welkom voor de functie van gastvrouw/heer. In deze rol zorg je voor koffie en thee, heet je de bezoekers welkom en fungeer je als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door ons een mail te sturen of door contact te zoeken via facebook.

Oprichting van Repaircafé Poortambacht werd mede mogelijk gemaakt door: