Voortuinen Wedstrijd in Poortambacht

Bestuur en netwerk lid Dina Levi wil zich inzetten voor het aanzicht van Poortambacht. Daarom heeft schrijft zij een voortuin wedstrijd uit. Vele voortuinen in de wijk zien er al mooi en Doel hiervan is om het aanzicht van straten in Poortambacht te verbeteren en mensen (weer) met elkaar in contact te brengen en te laten samenwerken.  (zie artikel over Dina Levi).

Er zijn 2 prijzen in de wacht te slepen; de mooiste voortuin en het huizenblok met de meest verzorgde voortuinen.

Hoe kun je mee doen?

Een bewoner of een hele straat (vanaf 4 deelnemende tuinen) kan de prijs ‘mooiste tuin 2017’ winnen, met bijbehorende oorkonde.  Deelnemen aan de wedstrijd kan  vanaf april via aanmelding op voortuinwedstrijd@hartvanpoortambacht.nl

De tuinen zullen beoordeeld worden door 3 juryleden op verzorg en netheid, onkruidvrij, zo min mogelijk bestrating, vriendelijk voor vogels en vlinders, beplanting en bloemen en milieu vriendelijkheid.

De winaars zullen bekend worden gemaakt tijdens de tuin, kunst, hobby en boekenfair op zaterdag 17 juni, die gehouden wordt bij kinderboerderij de Punt.

Bij minder dan 10 aanmeldingen gaat de wedstrijd niet door.

Zeeuwland ondersteunt dit initiatief van harte door de samenwerking te zoeken met leerlingen van  Pontes Pieter Zeeman in het kader van de Zeeuwland tuindag. Huurders van Zeeuwland kunnen hierbij in aanmerking komen voor hulp bij het opknappen van de voortuin.  Heeft u hulp nodig vermeldt dit dan bij uw aanmelding.