Repaircafé Zierikzee Poortambacht

Repair Café Zierikzee wil repareren op een moderne manier terugbrengen in de lokale samenleving. Het doel van Repair Café Zierikzee is om reparatiekennis te behouden en te verspreiden, en de sociale cohesie te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van inspirerende en laagdrempelige bijeenkomsten.

We zijn aangesloten bij de landelijke Stichting Repair Café.

Burendag/ Ondernemersmarkt

Dit jaar organiseren wij voor het derde jaar op rij de Ondernemersmarkt tijdens de Burendag bij Gors aan de Scheldestraat. Ondernemers uit de wijk Poortambacht kunnen zich presenteren op een kleine markt en de bewoners uit de wijk kunnen zo kennismaken met de diversiteit aan kleine bedrijfjes in de wijk.

Wandelclub “De Poortstappers”

De wandelclub viert deze maand, april 2017 z’n tweejarig jubileum.

April 2015 zijn Janet Vleeshouwer van Fysant en Anita Flikweert van Praktijk Ayni,  de wandelclub Poortambacht gestart.

Vanuit beider praktijk kennen zij het belang van beweging voor lichaam en geest.

Het idee voor de wandelclub is ontstaan tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2014, zowel Janet als Anita liepen met het plan rond een wandelclub in de wijk op te starten.

De koppen werden bij elkaar gestoken en een datum geprikt voor de eerste wandeling.

De eerste opkomst was niet slecht, zo’n 8 wandelaars waren present en de eerste wandeling deels door plan Tuureluur werd een feit.

Inmiddels is de groep flink gegroeid,  een groep van circa 30 wandelaars loopt nu wekelijks een ronde van circa 1 uur.  Natuurlijk kan niet altijd iedereen aanwezig zijn en dat is ook totaal geen probleem. Via de groepsapp laten we elkaar weten wie wel of niet aanwezig kan zijn.

Gezamenlijk de benen strekken is een sportieve manier om nieuwe mensen te leren kennen, een stok achter de deur om in beweging te blijven.

Iedereen  kan en mag meedoen en nog steeds bij de wandelclub aansluiten, we verzamelen rond 9.15 in het Grandcafe van Borrendamme en gaan om 9.30 van start.

We lopen ongeveer een uur,  er wordt rekening gehouden met het tempo en fysieke toestand van de deelnemers.

Soms splitst de groep in tweeën omdat de ene groep een wat hoger tempo  heeft en wat langer door wil lopen. Dit levert in de praktijk geen enkel  probleem op. Veel van de wandelaars zijn gemotiveerd geraakt buiten de vrijdagmorgen meer te gaan bewegen en er is een gezellig  onderling contact ontstaan met volledig respect voor elkaar.

 

Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee. Deelname is geheel gratis en vrijblijvend, drankjes zijn voor eigen  rekening.

Voortuinenwedstrijd en kunstfair

Natureluur

 

Huttendorp

Netwerkmiddag

Contact met de bewoners

 

Contact met de gemeente